Україна відновлює виробництво крилатих ракет

Читать на русском
Україна має значний потенціал у виробництві крилатих ракет малої дальності для потреб значної частини європейських держав. Україна та НАТО шукають шляхи обміну технологіями.

Україна відновлює виробництво крилатих ракет малої дальності й не виключено, що в цій сфері можливі кооперація та обмін технологіями з країнами НАТО та зі США.

Про це заявила член Конгресу США Лоретта Санчес, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Радіо Свобода».

«Ми спостерігаємо за тим, як підвищують свої можливості країни-члени НАТО та європейські держави. Я додаю до цього переліку й Україну. І ми припускаємо, що Україна має значний потенціал у виробництві крилатих ракет малої дальності для потреб значної частини європейських держав. І я бачу можливість для України у співпраці зі США та виробництві певних елементів озброєнь у цій сфері», – зазначила вона.

Україна має право деокупувати свої території – конгресвумен СШАЧлен Конгресу США Лоретта Санчес заявила про допомогу Україні у сфері безпеки кордонів, а також про підтримку в деокупації своєї території.

Відзначимо, що в останні місяці активізувалася оборонно-технічна співпраця України з членами НАТО. На бронетехніку українського виробництва почали встановлювати двигуни німецького виробництва. Україна й Литва також шукають можливості для співпраці в сфері виробництва озброєнь і військового обладнання.

«Ми шукаємо можливості для обміну технологіями. Ми маємо деякі продукти військового характеру. І ми знаємо, що Україна відроджує свою військову промисловість. Перші контакти між нашими представниками бізнесу та фахівцями вже почалися. Як вони будуть розвиватися, залежатиме від стандартів виробництва та ціни конкретного військового обладнання», – сказав міністр оборони Литви Юозас Олекас.

Нагадаємо, що вчора, 15 лютого, зі США в Україну прибули американські системи прикордонного контролю. Здати в експлуатацію їх планують найближчим часом.

Як раніше заявив Президент України Петро Порошенко, ракети, розміщені Росією в Криму, створюють небезпеку повномасштабного конфлікту в Чорноморському регіоні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: