Командувач НАТО в Європі закликав США надати Україні зброю

Читать на русском
Брідлав впевнений, що Росія буде посилювати чи послаблювати тиск на Донбасі, щоб вимагати від України виконання її частини Мінських домовленостей.
Головнокомандувач силами НАТО в Європі генерал Філіп Брідлав

Командувач Європейського командування збройних сил США та Верховного головнокомандування Об'єднаних збройних сил НАТО в Європі Філіп Брідлав закликав Білий дім надати Україні зброю.

Про це Брідлав заявив виступаючи в Сенаті США 1 березня, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Голос Америки».

«Я впевнений, що Росія буде посилювати чи послаблювати тиск на контактній лінії, щоб вимагати від України виконання її частини домовленостей», – сказав Брідлав.

Філіп Брідлав додав, що передав рекомендації Адміністрації президента щодо надання Україні смертельної зброї та захисного обладнання.

«Ми не повинні відкидати жодних інструментів у наданні допомоги Україні, оскільки Росія використовує всі інструменти державної сили проти України: гроші, дипломатію, інформаційні, військові та економічні ресурси», – стверджує Брідлав.

Нагадаємо, що в листопаді 2015 року Конгрес США затвердив проект бюджету на оборонні потреби США, згідно з яким передбачається виділення $300 млн в якості військової допомоги для України. З цієї суми $50 млн може бути використано для надання Україні зброї оборонного характеру: «протитанкової зброї, мінометів, великокаліберної зброї та боєприпасів до неї, гранатометів із гранатами, а також легкої стрілецької зброї».

Своєю чергою, президент США Барак Обама підписав доопрацьований бюджет США на 2016 рік на потреби національної оборони.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: