Порошенко розповів, де РФ готувала терористів для атак на Україну

Читать на русском
За 2015 рік Служба безпеки України змогла попередити близько двох сотень терактів, заявив Петро Порошенко.
Петро ПорошенкоФото: АПУ

Лише у 2015 році Служба безпеки України попередила близько 200 терактів, організатори більшості із яких проходили підготовку на території сусідніх з Україною Ростовської та Білгородської областей.

Про це Петро Порошенко заявив під час урочистого зібрання Служби безпеки України з нагоди 24-ї річниці створення органу, пише «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Голови держави.

«Вони планували терористичні атаки в Києві, Одесі, Миколаєві, Херсоні, Запоріжжі, Харкові, Львові проти мирних громадян України. Їхня мета – залякати країну, дестабілізувати внутрішньополітичну ситуацію. Вони є ключовим елементом тієї гібридної війни, яка сьогодні ведеться проти нашої країни», ˜– заявив Порошенко, розповідаючи про терористичну загрозу з боку росіян та їхніх прибічників.

Турчинов пов’язав брюссельські теракти з активністю Путіна в СиріїСекретар Ради національної безпеки та оборони Олександр Турчинов простежив опосередкований зв’язок між російської воєнною кампанією в Сирії та терактами в Європі.

Крім того, за словами Порошенка, СБУ не лише веде антитерористичну діяльність, але й проводить ефективну інформаційну кампанію, демонструючи українцям докази російської агресії.

«Служба веде не лише ефективне знешкодження, затримку подібних терористів, вона ще й проводить доволі ефективну інформаційну кампанію, представляючи суспільству доволі переконливі докази ефективності своєї роботи. Український народ має, за що сьогодні дякувати СБУ», – додав Президент.

Нагадаємо, 22 березня, одразу після терактів у Брюсселі, влада Франції закликала до антитерористичної боротьби по всій Європі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: