Глава СБУ: я проти миру на Донбасі за всяку ціну

Читать на русском
Мир на окупованих територіях Донецької та Луганської областей має встановитися завдяки перемозі України, а не будь-якою ціною.
Василь Грицак

Мир на окупованих територіях Донецької та Луганської областей має встановитися завдяки перемозі України, а не будь-якою ціною.

Про це під час лекції у «Києво-Могилянській академії» заявив керівник Служби безпеки України Василь Грицак, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Ви знаєте, я скажу відверто: я проти миру за всяку ціну. Насамперед, я хочу, щоб мир настав завдяки нашій перемозі», - наголосив глава СБУ.

Він зазначив, що сьогодні Росія робить усе для того, щоб наблизити мир на Донбасі на своїх умовах. «Мене це точно не влаштовує – і особисто, і як керівника спецслужби», – наголосив Грицак.

«Ту аналітику, яку ми отримуємо із закритих та відкритих джерел як спецслужба... криза Росії піднімається з регіонального на федеральний рівень», - сказав глава СБУ, уточнивши, що йдеться про багато чинників, зокрема про санкційний тиск та ціни на нафту.

Грицак нагадав, що альтернативи Мінським домовленостям наразі не існує, вони залишаються базовими.

«Можна багато сперечатися про те, що має бути першим: проведення виборів, внесення змін до Конституції чи все-таки виведення російських військ, яких на нашій території від 4 до 6 тис. солдатів і офіцерів, кадрових військових, виведення важкого озброєння, закриття кордонів, допуск спостерігачів, проведення виборів за українським законодавством, а потім усе інше», – сказав Грицак.

«Ми робитимемо все можливе для того, щоб вийти переможцями з цієї ситуації», – резюмував керівник СБУ.

***
Всі матеріали, які розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: