Голова СБУ: Краснов планував теракти в Києві (доповнено)

Читать на русском
Керівник СБУ заявив, що Станіслав Краснов записав розмову з росіянином на телефон через брак досвіду.

Голова Служби безпеки України Василь Грицак заявив, що заарештований «азовець» Станіслав Краснов планував теракти в Києві.

Про це він розповів під час інтерв'ю журналістам, повідомляє «Слово і Діло».

«З 10 до 13 лютого 2016 року Краснов перебував у Білорусі. 12 лютого він проводив там зустріч із громадянином РФ Голоскоковим. Про це я говорю вперше», – заявив Грицак. За його словами, Краснов записав усю розмову з росіянином, а СБУ змогла її розшифрувати та провести експертизу, яка встановила належність цього голосу Краснову.

розмова С.Краснова з К.Голоскоковим у Мінську щодо можливих терактів в КиєвіСлужба безпеки України

«Ми її розшифрували, у нас є проведена експертиза, розшифрований голос, де вони обговорювали проведення терактів у Києві. Обговоривши проведення терактів біля Володимирської, 33, де непогано розставлена охорона, вони вирішили підірвати Аскольдів провулок, 13 – тобто київський главк (ГУ СБУ – Ред.)», – наголосив глава СБУ.

Краснова взяли під вартуШевченківський районний суд міста Києва постановив узяти «азовця» Станіслава Краснова під варту.

Грицак зазначив, що заарештований «азовець» особисто провів розвідку цих об'єктів. «Він сказав, що використати там тонну вибухівки – буде супер, рознесе все вщент. Також у розмові обговорювалася можливість підірвати ВР, Кабмін та АП. Все це є на аудіозапису. Далі робіть висновки самі», – розповів він.

Більше того, Краснов пройшов поліграф, який підтвердив, що він збирав і передавав розвідувальну інформацію кадровим спецслужбам РФ. Також підтвердилися плани Краснова здійснити низку терактів в Україні, в тому числі й у Києві.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: