Україна потребує незалежного від партій та олігархів прем'єра – Луценко

Читать на русском
Майбутній прем'єр-міністр не має бути залежним від будь-яких партійних структур, щоб мати можливість призначати на посади технократів, а не людей за домовленістю.
Голова фракції БПП Юрий Луценко

Голова фракції «Блоку Петра Порошенка» Юрій Луценко назвав основні характеристики майбутнього прем'єр-міністра України.

Про це Луценко заявив у ефірі телеканалу «112 Україна», передає «Слово і Діло».

«Ми потребуємо прем'єра, який має довіру суспільства як реформатор. Ми потребуємо прем'єра, який має довіру міжнародних кіл, в першу чергу Міжнародного валютного фонду, тому що негайно потрыбно стабілізувати фінансову ситуацію», – вважає Луценко.

Він також сказав, що майбутній прем'єр-міністр не має бути залежним від будь-яких партійних структур, щоб мати можливість призначати на посади технократів, а не людей за домовленістю.

«Ми повинні отримати прем'єра, який має відкритий і зрозумілий для суспільства план дій. Не загальні слова про поліпшення, а покроковий план за всіма напрямками реформ помісячно», – каже Юрій Луценко.

Що запропонує Президент для збереження коаліції? ЕкспертПолітолог поділився міркуваннями щодо інформації про те, що Президент України Петро Порошенко збирає фракцію «БПП» на вечірнє засідання для обговорення долі коаліції.

На думку голови фракції «БПП», коаліційну угоду можна доопрацювати, оскільки в ній немає конкретного плану виконання покрокових змін у країні. «В такому разі буде видно, хто справляється зі своєю роботою, а хто – ні. І тоді не буде звинувачень, хто суперреформатор і кому всі навколо заважають. Або навпаки – хто суперпарламентар і його ніяк ніхто не почує. Суспільству потрібен результат, а не дебати», – резюмував Юрій Луценко.

Раніше Юрій Луценко заявляв, що наступного тижня керівники парламентських фракцій мають почати переговори про створення нової коаліції під новий уряд.

Нагадаємо, що 2 березня Луценко дав Україні всього два тижні на формування нового складу Кабінету міністрів і парламентської коаліції.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: