Луценко назвав дедлайн формування нового Кабміну

Читать на русском
За словами лідера БПП, Україна має не дуже багато часу для вирішення політичної кризи в країні.

Лідер фракції «Блоку Петра Порошенка» Юрій Луценко заявив, що Україна має лише два тижні на формування нового складу Кабінету міністрів та парламентської коаліції.

Про це він написав у Facebook, повідомляє «Слово і Діло».

За словами Луценка, він мав дуже відверту розмову з керівництвом Європейського парламенту та Єврокомісії й отримав певні меседжі.

«Закриті зустрічі з керівництвом Європарламенту та Єврокомісії були дуже відвертими. Європа в шоці від мільйона сирійських біженців. Говорити про безвізовий режим для країни, що воює, в таких умовах – непопулярно. Голландські політики вимагають зупинити всі процедури до завершення референдуму щодо безвізового режиму для України», – зазначив він.

Україні потрібен ефективний уряд, що спирався б на стабільну більшість – європарламентаріУ Бюро парламентського комітету асоціації між Україною та ЄС наголосили на необхідності порозуміння між депутатами та урядом.

Як стверджує Луценко, деякі європейські політики дійсно втомилися від санкцій проти Росії і в умовах економічної кризи підтримують пропаганду Кремля, мовляв, «санкції б'ють не по Путіну, а по простих людях». Він також додав, що Євросоюз незадоволений процесом деолігархізації в Україні.

«Корупція та олігархія в Україні не подолані. В наступні 2-3 місяці уряд має усунути всіх партійних та олігархічних ставлеників з найбільших державних монополій, покінчити зі «смотрящими» на митниці та здійснити інші видимі антикорупційні кроки», – зазначив Луценко.

Крім того, політик заявив, що в України є два тижні для формування нової коаліції, нового технократичного складу Кабміну та голосування за поправки до закону про е-декларації. Луценко також нагадав, що Європа очікує на доформування Національного агентства із запобігання корупції.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: