Час додому: з 1 листопада Росія починає масову депортацію громадян України

Читать на русском
З 1 по 30 листопада громадянам України, які перебувають на території Російської Федерації, необхідно в обов'язковому порядку звернутися до підрозділів Федеральної міграційної служби для визначення свого правового статусу.

З 1 до 30 листопада громадянам України, які перебувають на території Російської Федерації, необхідно в обов'язковому порядку звернутися до підрозділів Федеральної міграційної служби для визначення свого правового статусу.

В іншому разі українці з території суміжної держави будуть депортовані, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на видання «Московський комсомолець».

Вимога не торкнеться жителів Донецької та Луганської областей, які отримали притулок у РФ. «У цьому зв'язку з 1 по 30 листопада громадянам України, що перебувають на території Російської Федерації, необхідно звернутися до підрозділу ФМС Росії для визначення свого правового статусу. Виняток зроблено для українських громадян, які прибули в екстреному масовому порядку з південно-східних областей України. Для них порядок перебування залишається колишнім», – повідомили виданню в міграційній службі.

Переселенці з Донбасу: куди українці тікають від війни?Жителі «гарячих точок» Донбасу масово змушені залишати свої будинки і шукати притулку

Для решти термін продовження тимчасового перебування в Росії спливає 31 жовтня. До 30 листопада українці, які перебувають на території Федерації, мають визначитися з тим, залишаються вони на території сусідньої держави, або ж повертаються додому. При рішенні залишитися українці повинні прийняти російське громадянство, відмовившись від українського.

Фахівці відзначають, що зібрати всі необхідні документи до 30 листопада охочі залишитися на території РФ навряд чи встигнуть, тому слід очікувати масової депортації українців із території Росії.

Також слід нагадати, що у зв'язку з анексією Криму під загрозою виселення, ймовірно, залишаються й жителі півострова, які не відмовилися від українського громадянства.

Нагадаємо, 27 жовтня міністр фінансів РФ Денис Силуанов зазначив, що за поточної ціни на нафту та курсу рубля фінансовий резерв Росії буде вичерпаний у 2016 році.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: