РФ намагається погіршити відносини України та Польщі – експерт

Читать на русском
Петро Порошенко

Питання щодо Волинській трагедії були вирішені близько десяти років тому й зараз подібні заяви польських політиків – провокації, що не відповідають дійсності.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів керівник Інституту міжнародної політики Ростислав Томенчук, аналізуючи заяву новообраного польського сенатора та історика Яна Жарина про те, що Волинська трагедія була геноцидом польського народу, до якого причетні українці.

«Не варто до подібних заяв ставитися серйозно. Це провокації з боку ультраправих політиків, які не несуть відповідальності за свої слова. З іншого боку, це також може бути пов'язано з впливом РФ через польських політиків, з якими дружить Росія. Це також може мати місце», – переконаний експерт.

За його словами, загалом, це не відповідає дійсності та тим крокам, до яких потрібно зараз вдаватися Польщі.

Чи стане новообраний президент Польщі «другом» Путіна? – експертПолітичний експерт поділився міркуваннями стосовно того, як вплинуть на стосунки з Україною результати виборів у Польщі та чи не змінить політичний курс новий президент Польщі.

«Якщо повернутись до історії, то питання Волинської трагедії, питання культури та пам'яті між Україною та Польщею були вирішені більше десяти років тому, ще за Ющенка», – наголосив він.

На його думку, це маніпуляції, покликані погіршити відносини між Україною та Польщею. Цілком можливо, що якщо прослідкувати за тим, що говорять такі політики, за законопроектами, які вони ухвалюють, то чітко складається картина, в якому напрямку вони діють.

Зазначимо, Ян Жарин також заявив, що без Львова, міста, яке завжди було вірним Польщі, немає польського народу, й влада Польщі має звернути на це увагу.

Нагадаємо, що консервативна партія Польщі «Право і справедливість» 25 жовтня здобула перемогу на виборах до Сейму. За підсумками обробки всіх виборчих протоколів, вона набрала 37,58% голосів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: