Якщо війна на Донбасі триватиме, через 5 років Україна перетвориться на Сирію – дипломат

Читать на русском
Дипломат пояснив, чому не можна розв'язати конфлікт на Донбасі військовим шляхом та якими можуть бути наслідки.

Колишній посол Австрії в Канаді Венделін Етмаєр переконаний, що дуже безвідповідально намагатися вирішити конфлікт на Донбасі зброєю та силовими методами. У такому разі наслідки можуть бути гіршими, ніж у Сирії.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на «Лівий берег».

«Якщо в Україні переважить думка тих, хто виступає за військове вирішення конфлікту, велика частина країни через 5 років виглядатиме, як Сирія сьогодні», – сказав Етмаєр.

Дипломат підкреслив, що намагатися вирішити конфлікт в Україні силою – безвідповідально.

«Потрыбно будь-що знайти політичне рішення. Іншого шляху, крім внутрішнього національного примирення, немає», – підкреслив колишній посол.

Також він додав, що після внутрішнього примирення маэ наступити також і міжнародне.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко обіцяє негайно оголосити мобілізацію, якщо ситуація на Донбасі загостритьсяСказано 20 вересня 2015 р.Статус обіцянки: Не виконано

Український політолог Олександр Медведєв переконаний, що якщо Росія продовжуватиме підтримувати режим Башара Асада та брати участь у війні в Сирії, то виконання Мінських домовленостей на Донбасі не допоможе їй уникнути санкцій, а в перспективі – міжнародної ізоляції.

Водночас Президент України Петро Порошенко повідомив, що готовий буде негайно оголосити мобілізацію за умови загострення ситуації на Донбасі.

Подивитися всі обіцянки Президента України можна тут.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: