Переселенці з Донбасу: куди українці тікають від війни?

Читать на русском

За результатами дослідження ООН, незважаючи на вимушену масову втечу біженців з Луганська і Донецька, більшість українців не їде далеко від свого колишнього будинку.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на ТСН.

Згідно мапі переселенців, в столиці та Київській області зареєстровано 83,5 тис. переселенців. Багато переселенців перебуває в сусідніх областях: Харківська (155 тис. осіб), Запорізька (84,7 тис. осіб) і Днепропетровська (72 тис. осіб) області.

На підконтрольній українській владі території Донецької області  зареєстровано (429,5 тис. осіб) та в Луганській області (151,2 тис. осіб).

Найменша кількість переселенців на території Західної України. У Закарпатті – 3,1 тис. осіб, а в Тернопільській і Чернівецькій областях – 2,4 тис. осіб.

В Україні загальна чисельність внутрішніх переселенців становить 1 млн 178 тис. чоловік.

Крім цього, раніше представник Управління ООН з координації гуманітарних питань Джон Гінг заявив, що через конфлікт на Донбасі 1,7 млн ​​людей залишили свої будинки.

При цьому близько 674 тис. подали запити на надання притулку чи заявку на проживання в інших країнах: в Росії – 542,8 тис. осіб, у Білорусі – 80 тис. Про це йдеться в повідомленні Центру новин ООН.

Як відомо, 30% вимушених переселенців зі сходу України не повертаються до самостійного життя, не шукають роботу і живуть в очікуванні допомоги. Процес адаптації у багатьох не проходить навіть після кількох місяців, кажуть психологи.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: