Чому Путін вирішив зустрітися з Порошенком? Експерт

Читать на русском
Петро Порошенко

Пропозиція Путіна провести зустріч – намагання знову грати в миротворця.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Валерій Димов, аналізуючи інформацію про те, що до АП надійшов офіційний запит від РФ з ініціативою провести двосторонню зустріч у Парижі.

«Путін продовжує грати в гру, яку він завжди проводив, але в яку вже мало хто вірить. Насправді, ніхто інший, як Путін, ініціював засідання Радбезу ООН щодо боротьби з терористами, й фактично виступав у ролі «голуба-миротворця» в той час, коли його війська стояли на Донбасі», – констатував політолог.

На його переконання, Путін зараз фактично загнаний в кут і його пропозиція провести зустріч – ніщо інше, як намагання знову грати в миротворця, показуючи, що він нібито за мир, нібито він все робить для цього.

Падіння цін, економічна криза, санкції, провалений проект «Новоросія» – майже всі його плани провалилися, і йому потрібно зараз зберегти обличчя, зазначив експерт.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко заявив, що Мінські угоди не будуть продовжені до 2016 рокуСказано 11 вересня 2015 р.Статус обіцянки: Архів

«За задумом Кремля, «м'яч зараз на полі України». Порошенку доведеться вирішувати складне питання: якщо ми не йдемо на зустріч, то Путін отримає шанс показати, що, попри їхні спроби, саме ми недоговороспроможні», – припускає Димов.

Як вважає політолог, можливим виходом було б не зустрічатися в двосторонньому форматі, а зробити заяву, що додаткових зустрічей, окрім «нормандськомго» або «женевського» форматів, не передбачається.

Як відомо, лідери «нормандської четвірки» планують 2 жовтня провести в Парижі обговорення виборів на Донбасі, відведення військ та інші моменти Мінських домовленостей.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: