До стійкого миру на Донбасі ще далеко – експерт

Читать на русском
Костянтин Бондаренкополітолог

України загрожує те, що Обама та Путін можуть домовитися залишити нас наодинці з нашими проблемами.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Костянтин Бондаренко, аналізуючи підсумки зустрічі Путіна та Обами й можливість завершення війни в Україні.

«По-справжньому варто говорити про якісь зрушення можна після зустрічі «нормандської четвірки». Поки що ми бачимо дуже маленькі зрушення – припинення вогню. Але до стійкого миру ще дуже далеко», – позначив відразу політолог.

Головний результат зустрічі Путіна й Обами, як вважає експерт, – пошук спільного рішення близькосхідного конфлікту. «Фактично Джон Керрі наступного ж дня після зустрічі визнав, що Асада можна залишити на чолі Сирії після завешення конфлікту, хоча раніше США наполягали на тому, що він має піти негайно», – підкреслив Бондаренко.

Також він розповів, що сьогодні з'явилися заяви про можливість розширення за рахунок держав, які раніше вважалися підконтрольними сателітами США.

«Таким чином, є нюанси, які показують, що ситуація між РФ і США може найближчим часом злегка нормалізуватися. Це не «медовий місяць» у відносинах, але холодна війна у світі піде на спад», – вважає політолог.

Для України загрозою може стати, якщо США і РФ домовляться залишити нас наодинці зі своїми проблемами.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко обіцяє, що третьої зустрічі в Мінську з врегулювання ситуації на Донбасі не будеСказано 27 серпня 2015 р.Статус обіцянки: Виконано

«Відсутність суб'єктності, внутрішніх ресурсів, повна, тотальна залежність і орієнтація на зовнішню підтримку може закінчитися тим, що Україна просто стане осередком нестабільності», – резюмував Костянтин Бондаренко.

Як відомо, зустріч, яка мала тривати 55 хвилин, зайняла близько 1 години 40 хвилин. Зустріч проходила за зачиненими дверима. Перед тим, як піти до залу, президенти потиснули один одному руки, не вимовивши ні слова.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: