Експерт: «Відродження» для Кернеса – пом’якшений варіант «Партії регіонів»

Читать на русском
Геннадій Кернес

Вибір партії «Відродження» для висунення Геннадія Кернеса кандидатом на пост міського голови Харкова – це прагматичний іміджевий крок.

Таку думку висловив політолог Ігор Поліщук, коментуючи інформацію про те, що Геннадій Кернес піде першим номером у списку партії «Відродження» до обласної та міської рад, передає «Слово і Діло», посилаючись на «Радіо Свобода».

«Відродження» для Кернеса – це прагматичний іміджевий крок. Це, в принципі, закономірно, що він іде від «Відродження». «Опозиційний блок» – це занадто одіозна політична сила, а «Відродження» – це пом’якшений варіант «Партії регіонів», – зазначив Ігор Поліщук.

Однак, за його словами, нинішня мерська кампанія у Харкові – це імітація.

«Якби була якась потужна альтернатива Кернесу і робилася ставка на якусь фігуру з демократичного табору, то розкрутка пішла б щонайменше за півроку до виборів. А нинішня ситуація на руку Кернесу», – вважає Ігор Поліщук.

Відзначимо, що згідно з опитуванням, проведеним Київським центром політичного і економічного аналізу з 20 по 26 серпня 2015 року, перші місця у рейтингу довіри до харківських політиків ділять між собою Геннадій Кернес та Олександр Фельдман. Рейтинг чинного міського голови складає 55,1% опитаних (недовіри – 38,2% ), Фельдмана – 50,4% (недовіри – 37%).

Кернес програє вибори в другому турі – експертЕксперт поділився міркуваннями щодо заяви Кличка, в якій той зізнався, що впевнений у своїй перемозі на виборах навіть у 3 тури, та аналогічної впевненості Кернеса .

Нагадаємо, раніше в коментарі «Слову і Ділу» експерт «Реанімаційного пакету реформ» Ярослав Юрчишин відзначав, що в другому турі Кернес може програти.

Самостійно стежити за перебігом подій та дізнаватись про попередні результати місцевої виборчої кампанії можна за допомогою онлайн-спецпроекту «ОБРАНІ».

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: