Кернес програє вибори в другому турі – експерт

Читать на русском
Ярослав Юрчишиндиректор Transparency International

Кличко ризикує конкурувати на виборах з Гройсманом, а Кернеса перемогти буде легко, апелюючи до теми підтримки сепаратистів.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів експерт «Реанімаційного пакету реформ» Ярослав Юрчишин, аналізуючи заяву Кличка, в якій той зізнався, що впевнений у своїй перемозі на виборах навіть у 3 тури, та аналогічну впевненість Кернеса.

«В першому турі потрібно набрати більше 50%. Це достатньо складно. В другому турі буде боротьба двох програм. Щодо Кличка, то на цей момент він має відрив від конкурентів за рахунок впізнаваності. Однак його перемога не є гарантованою, враховуючи другий тур. В першому турі він апріорі набере більше, ніж його конкуренти. В другому турі є ризик бути переможеним. Хоча Гройсман і заявив, що не складатиме конкуренцію, але до осені все може змінитися», – розповідає експерт.

За його словами, в другому турі проти Кличка будуть всі промахи, пов'язані з його командою. Це і кришування незаконних закупівель, і рівень корупції в столиці, і багато інших проблем. Враховуючи це, восени «УДАР» введе додаткові соціальні виплати для найменш захищених категорій населення, аби забезпечити Кличку крісло мера.

«Щодо Кернеса, то якщо не буде погодженого кандидата з парламентською більшістю, і він не буде підтримуватись на національному рівні, деякі шанси Кернес має, бо він має стабільну електоральну базу. З іншого боку, в другому турі Кернес програє, тому що будь-кому, хто вийде проти нього, буде дуже легко апелювати до теми участі в сепаратистських заходах, участі в роз'єднанні країни в тій ситуації, в якій був Харків, і перемогти», – пояснює Юрчишин.

Зазначимо, що системою народного контролю «Слово і Діло» зафіксовано 55 невиконаних обіцянок мера Києва.

Віталій КличкоМіський голова Києва

Так, зовсім нещодавно, 16 червня 2015 року, мер Києва та голова партії «УДАР» Віталій Кличко заявив, що в разі голосування за відставку голови СБУ народні депутати з групи «УДАРу» голосувати не будуть.

Однак, 18 червня члени партії «УДАР», які входять до фракції «БПП», проголосували за проект Постанови про звільнення Наливайченка з посади голови Служби безпеки України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: