Жебрівський про логістичні центри: не більше 50 кг товару в одні руки й жодних цигарок чи алкоголю

Читать на русском
Голова Донецької обласної військово-цивільної адміністраціх розповів про механізм роботи майбутніх логістичних центрів на лінії зіткнення на Донбасі.
Фото: 24tv.ua

Голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський розповів про плани та механізм реалізації проекту мережі логістичних центрів на лінії зіткнення українських військових і бойовиків на Донбасі.

Торгувати продуктами та предметами побуту будуть фермери та бізнесмени, зареєстровані на території Донецької області, а для продажу медикаментів там будуть відкриті ліцензовані аптеки, розповів Жебрівський в інтерв'ю українській редакції BBC, пише «Слово і Діло».

Для зняття готівки та проведення інших транзакцій на території логістичних центрів будуть встановлені банкомати «Ощадбанку», пообіцяв чиновник.

«Я запропонував створити логістичні центри, які б дозволяли людям купувати товари на тиждень-два для сім'ї, для власного вжитку... Це будуть майданчики з твердим покриттям, у 2-4 гектари площею. Вони розташовуватимуться на територіях, контрольованих українською владою, але перед пропускним пунктом», – пояснив донецький губернатор.

Торгівля вестиметься з автомобілів і торгових рядів, однак для покупців будуть встановлені обмеження: наприклад, не більше 50 кг товару на загальну суму не більше 5 тис. грн в одні руки. Категоричний Жебрівський і ще в одному: за його словами, в логістичних центрах буде заборонена торгівля цигарками та алкогольними напоями.

Також на території центрів працюватимуть «Лікарі без кордонів», ведуться переговори щодо перебування там представників «Червоного хреста».

Втративши Донецьк, Ахметов будує нову «вотчину» в Маріуполі та Запоріжжі – журналістПісля проведення місцевих виборів восени цього року Маріуполь ризикує міцно і надовго залишитися «вотчиною» «Метінвесту», вважає місцева журналістка Анна Мурликіна.

Щодо кількості та місць розташування логістичних центрів у Донецькій області, то, відповідно до планів губернатора, їх поки що планується 2 – поблизу Зайцевого та в районі Новотроїцького. Зокрема, перший із них буде відкритий уже 22 серпня, обіцяє Жебрівський.

Разом з тим, відвідувати дані центри і бізнесменам, і покупцям доведеться на власний страх і ризик: гарантувати захист від обстрілів бойовиків українська влада не може, констатував голова Донецької ОДА. «Бойовики мають чітко розуміти: там не буде «бандерівців» або «укропів», які живуть на території, контрольованій українською владою. Там перебуватимуть люди, яких вони нібито захищають. Тому однією з гарантій безпеки буде їхнє розуміння, що якщо, не дай Бог, вони вистрілять туди, ці люди самі голими руками їх задушать», – заявив Жебрівський.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: