США допоможуть Жебрівському провести вибори й налагодити логістику на Донеччині

Читать на русском
Сполучені Штати Америки допоможуть місцевій владі на Донбасі з облаштуванням логістичних центрів і проведенням місцевих виборів, пообіцяв посол США в Україні Джеффрі Пайєтт.
Фото: Новини Донбасу

Сполучені Штати Америки допоможуть донецькому губернатору Павлу Жебрівському з облаштуванням логістичних центрів на лінії зіткнення з бойовиками та в подальшому – проведення місцевих виборів у регіоні.

У цьому запевнив посол США в Україні Джеффрі Пайєтт під час робочої поїздки до Краматорська, передає «Слово і Діло» з посиланням на Twitter агенції «Новини Донбасу».

«США підтримуватимуть логістичні центри на Донбасі», – цитує слова американського дипломата видання. Перед цим же Пайєтт наголосив на важливості місцевих виборів у Слов'янську й Краматорську.

Посол США також нагадав, що Вашингтон уже виділив 62 млн дол. для допомоги жертвам війни на сході України.

Нагадаємо, початок будівництва логістичних центрів, що дозволять жителям окупованих територій закупляти продукти та всі необхідні товари прямо на лінії розмежування в зоні проведення АТО, був однією з перших публічних обіцянок Павла Жебрівського на посаді голови Донецької військово-цивільної адміністрації. Пізніше він також запевнив, що зазначені центри не перетворяться на центри спекулятивної торгівлі, а також, що там з'являться банківські термінали.

Відзначимо, що колега Жебрівського, голова Луганської ВЦА Георгій Тука виступив із різкою критикою ідеї проведення місцевих виборів на Донбасі. На його думку, це призведе до обрання у владу численних кримінальних елементів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: