Паперові перепустки на окуповані території скасовано – штаб АТО

Читать на русском
Від перепусток до зони АТО у паперовому вигляді відмовилися для того, щоб викорінити побори з громадян з боку чиновників і службовців.
Фото: slavdelo.dn.ua

Відтепер для перетину лінії розмежування досить направити інформацію електронною поштою, отримати підтвердження її обробки та повідомлення про дозвіл.

«Відмова від паперових перепусток дає гарантії, що жоден чиновник не зможе нажитися на простих людях», – цитують «Українські новини» повідомлення прес-служби СБУ. Про це повідомляє «Слово і Діло».

Відповідно до змін, які у відповідні документи вніс штаб АТО, при отриманні електронного підтвердження громадянинові для перетину лінії розмежування при собі буде необхідно мати тільки посвідчення особи. Кожному заявнику буде присвоєно індивідуальний код, за допомогою якого він зможе відслідковувати хід розгляду заяви на спеціально створеному для цього інтернет-ресурсі.

У разі загрози життю і здоров'ю лінію розмежування можна буде перетнути і без дозволу, йдеться в відредагованих правилах. Винятково за рішенням керівника Координаційного центру лінію зможуть перейти громадяни, які «були змушені покинути своє місце проживання, щоб уникнути негативних наслідків збройного конфлікту, тимчасової окупації, масових проявів насильства, порушень прав людини та надзвичайних ситуацій природного і техногенного характеру, у виняткових випадках навіть за відсутності у них необхідних документів».

Якщо ж в охочих покинути неконтрольовану територію не буде паспорта, то перетнути лінію зіткнення вони зможуть «при пред'явленні копії або оригіналу свідоцтва про народження або іншого документа, що підтверджує особу та дає можливість ідентифікувати людину, обов'язково з супроводжуючою особою».

Не потрібен тепер буде окремий пропуск на автомобіль. Досить буде пред'явити технічний паспорт та документ, що підтверджує право власності на автотранспорт (або нотаріально завірену довіреність).

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: