Аваков вирішив повернутися до давнього конфлікту з Кіхтенком – експерт

Читать на русском

Політолог поділився міркуваннями щодо створення слідчої комісії та службового розслідування проти губернатора Донецької області Олександра Кіхтенка

Службове розслідування діяльності донецького губернатора Олександра Кіхтенка викликано давнім конфліктом глави Донеччини з міністром МВС Арсеном Аваковим.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Кость Бондаренко, аналізуючи інформацію про те, що Кабмін створив слідчу комісію та почав перевірку роботи донецького губернатора.

«Створення комісії та службове розслідування діяльності Кіхтенка пов'язане з давнім конфліктом Авакова та донецького губернатора. Але якщо вже говорити про службові розслідування, то має бути певна послідовність. Зараз же Кабмін навпаки – непослідовний, тому що не вимагає створення іншої комісії. В першу чергу, потрібно створити комісію з розслідувань звинувачень на адресу Яценюка та інших посадових осіб, але представники «Народного Фронту» це заблокували», – розповідає Бондаренко.

За його словами, насправді невідомо, в чому полягає суть конфлікту між Аваковим та Кіхтенком, але є припущення, що цей конфлікт має насамперед корупційні витоки.

«Логічне завершення службового розслідування проти Кіхтенка навряд чи можливе. По-перше, як показує досвід, більшість тимчасових слідчих комісій не дають жодного результату. Звільнити з посади Кіхтенка Президент не наважиться, тому що в такий спосіб продемонструє свою слабкість», – аналізує політичний експерт.

Підсумовуючи, політолог зазначив, що розслідування проти губернатора Донеччини саме в даний час може бути викликане і тим, що відносини між президентсько-прем'єрськими частинами влади значно погіршилися.

Нагадаємо, на початку квітня Олександр Кіхтенко заявив, що Україні необхідно відновлювати економічні зв'язки з окупованими територіями. Така заява глави Донецької області обурила міністра внутрішніх справ Арсена Авакова і він ініціював відставку чиновника.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: