Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Машковський пообіцяв створити штаб по роботі з волонтерами

18 листопада 2014 року голова Житомирської ОДА Сергій Машковський повідомив, про те, що найближчим часом на Житомирщині буде створено оперативний штаб по роботі з волонтерами, які надають допомогу військовослужбовцям і переселенцям. Основна мета цієї структури полягає в тому, аби систематизувати і координувати діяльність волонтерів.
Виконано
Сказано 18 листопада 2014 р.

Джерело

  • http://zhitomir-region.gov.ua/index_news.php?mode=news&id=9492
  • http://www.zhitomir.info/news_142798.html
  • Лист Директора департаменту О.М.Григор'євої

Результат

24 грудня 2014 року у Житомирській облдержадміністрації відбулась зустріч представників влади з волонтерами, які допомагають військовим, їхнім родинам, а також переселенцям зі Сходу.

Тож 24 грудня в приміщенні облдержадміністрації зібралося кілька десятків представників волонтерських організацій, переважно, з Житомира та найближчих районів. Під час першої зустрічі обговорювалось кілька основних питань, які стосувалися:

- необхідності створення координаційного штабу волонтерської діяльності в області та створення спеціальної сторінки в соцмережах задля прозорості та оприлюднення звітності;

- необхідності створення акредитаційного механізму з метою реєстрації тих волонтерів,

- необхідності створення системи контролю за збором, підрахунком та витрачанням коштів з благодійних скриньок;

- боротьба зі псевдоволонтерами.

24 січня 2015 року голова Житомирської ОДА Сергій Машковський в інтерв'ю повідомив, що на даний момент існує певна домовленість між волонтерами щодо координацій спільних дій.

Відповідно до листа Житомирської ОДА від 8 липня 2015 року, розпорядженням голови ОДА Сергія Машковського від 12.03.2015 року №75 створено Центр допомоги учасникам АТО. При центрі також працюють волонтери та громадські організації, які займаються волонтерською діяльністю. Крім того, розпорядженням голови ОДА для належної роботи Центру рекомендовано головам райдержадміністрацій та міським головам створити банк даних волонтерів і громадських організацій, які організовують збір та направлення необхідної допомоги учасникам АТО та членам їх сімей.

Відповідно до телефонної розмови з представниками ОДА від 8 липня 2015 року, в Житомирській облдержадміністрації, в кабінеті №208, діє волонтерський штаб, який складається з представників низки організацій та займається питаннями внутрішньопереміщених осіб.