Європа інвестує в Україну: 200 млн євро на Донбас, 400 – на решту потреб

Читать на русском

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк та віце-президент Європейського інвестиційного банку Ласло Баранья підписали угоду про надання Україні кредиту для відновлення української економіки.

Про це у своєму Twitter повідомив журналіст Сергій Андрушко, передає «Слово і Діло».

Позика «Надзвичайна кредитна програма для відновлення України» сягає 600 млн євро. Третина від цієї суми буде направлена на відновлення територій, що постраждали під час бойових дій на Донбасі.

«Європейський інвестиційний банк дає 600 млн євро, 200 млн з яких піде на відновлення на сході», – зазначив у своєму повідомленні Андрушко.

Нагадаємо, нещодавно в Міжнародному валютному фонді повідомили про те, що черговий транш кредиту для України може бути наданий не раніше початку 2015 року. Між тим, прем'єр-міністр Яценюк заявив, що у разі неотримання 15 млрд дол. від МВФ Україну в 2015 році чекає дефолт.

Читайте також: Кредити в Європі та Україні: як взяти кредит і вижити? – думка експерта

Судячи з обіцянок українського прем'єра, Кабінет міністрів прагне налагодити стабільну співпрацю не лише з міжнародними фінансовими організаціями, але і з НАТО. Так, на початку грудня Арсеній Яценюк пообіцяв щороку затверджувати річний цільовий план дій Україна-НАТО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: