Імпорт газу зі Словаччини за 6 днів приніс Україні майже 150 млн куб. м

Читать на русском

За період з 1 по 6 вересня Україна імпортувала 144 млн куб. м природного газу зі Словаччини.

Про це «Інтерфакс-Україна» повідомили в прес-службі ПАТ «Укртрансгаз», передає «Слово і Діло».

За словами представника української газової компанії, вищевказані обсяги вже закриті відповідними актами. Крім того, з урахуванням тестових поставок, які почалися з 16 серпня, імпорт природного газу зі Словаччини вже склав 280 млн куб. м.

Згідно з оперативними даними оператора української ГТС, запаси природного газу в підземних сховищах (ПСГ) компанії станом на 6 вересня складає 15,954 млрд куб. м.

Читайте також: Цієї зими Європа допоможе Україні з газом

Зокрема, 1 вересня в ПСГ було закачано 36,7 млн куб. м газу, а 6 вересня в підземних сховищах України знаходилось 37,2 млн куб. м закачаного словацького газу. Також повідомляється, що при збереженні таких темпів закачування, у жовтень Україна може увійти з запасами 16,8-16,9 млрд куб. м.

Як відомо, 2 вересня по реконструйованому трубопроводу Вояни-Ужгород зі Словаччини в Україну розпочався старт комерційних поставок газу в реверсному режимі.

Раніше «Слово і Діло» повідомляло, скільки обіцянок щодо початку реверсних поставок газу зі Словаччини було дано як попередньою владою, так і нинішнім керівництвом країни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: