Франція планує запросити росію на річницю висадки союзників у Нормандії – ЗМІ

Читать на русском
Франція запросить росію на заходи з нагоди 80-ї річниці висадки союзників у Нормандії, стверджують ЗМІ.
Фото: EPA

Франція запросить росію на заходи з нагоди 80-ї річниці висадки військ союзників у Нормандії. Церемонія запланована на початок червня.

Про це повідомляє Europe 1 із посиланням на свої джерела.

Невиїзний: кого із світових лідерів приймав у себе путін після видачі ордера на його арештПутін після того, як МКС видав ордер на його арешт, перестав виїжджати за кордон. У росію приїжджають в основному лідери країн Африки та колишнього СРСР. Більше – на інфографіці.

За інформацією журналістів, офіційне запрошення незабаром буде направлено до дипломатичного представництва країни-окупанта у Франції.

Точна реакція Москви на запрошення поки невідома, але не виключається, що Кремль все ж таки відправить свою делегацію на цей захід. При цьому російського диктатора полодимира путіна на церемонії не буде, оскільки Міжнародний кримінальний суд раніше видав ордер на його арешт.

Наголошується також, що путін був присутній на урочистостях у 2014 році, коли у Франції відзначали 70-річчя висадки в Нормандії, проте вже на 75-річчі його на заході не було.

Нагадаємо, вчора президент Франції Еммануель Макрон заявив, що працює над тим, щоб укласти перемир'я на час паризької Олімпіади між Росією та Україною, а також між Ізраїлем та ХАМАС.

Він також повідомив, що Франція візьме участь у Глобальному саміті миру, присвяченому питанням врегулювання війни в Україні.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: