СБУ повідомила про підозру гендиректору найбільшого виробника російських «Калібрів»

Читать на русском
Виробнику російських ракет Калібр Фаріду Абдрахманову оголосили про підозру, оскільки він брав безпосередню участь у здійсненні вторгнення рф в Україну.
росЗМІ

Служба безпеки зібрала доказову базу на гендиректора російської компанії «Дослідне конструкторське бюро «Новатор»» Фаріда Абдрахманова, яке допомагає ворожій армії у війні проти України.

Про це повідомила пресслужба СБУ у понеділок, 29 квітня.

Як змінювався запас ракет стратегічної дальності у росіїЯк змінювався російський запас ракет стратегічної дальності – на інфографіці. Зараз у рф близько 900 ракет.

Повідомляється, що чиновник входить у близьке оточення вищого військово-політичного керівництва рф і очолює підприємство, яке є головним виробником крилатих ракет «Калібр».

За даними слідства, Абдрахманов брав безпосередню участь у підготовці та здійсненні повномасштабного вторгнення рф на територію нашої держави.

Для цього він організував серійне виробництво та безперебійні поставки ракетного озброєння для окупаційних угруповань рф.

Надалі росіяни масово використовували «Калібри» для повітряних ударів по Україні.

Основними цілями ворога були об'єкти цивільної та критичної інфраструктури, у тому числі житлові будинки, лікарні та енергогенеруючі підприємства.

Слідчі СБУ оголосили Абдрахманову підозру у плануванні, підготовці, розв'язуванні та веденні агресивної війни, вчинене за попередньою змовою групою осіб.

Оскільки він знаходиться на території росії, підозру оголосили заочно.

Нагадаємо, раніше гендиректор російського заводу з виробництва крилатих ракет отримав підозру від СБУ. А нещодавно в Москві горів головний завод з виробництва ракет для С-300 та С-400.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: