Стала відома дата проведення нового засідання Ради Україна-НАТО

Читать на русском
Союзники домовилися провести нове засідання Ради Україна – НАТО. Захід заплановано на 16 травня.
Фото: Кабінет міністрів України

Союзники домовилися провести нове засідання Ради Україна – НАТО. Захід заплановано на 16 травня.

Про це повідомила пресслужба Альянсу.

Допомога Україні чи преміум на Netflix: що обходиться дорожче платникам податків країн-союзників«Слово і діло» підрахувало, скільки один зайнятий громадянин країни-союзника витрачає на допомогу Україні. Ці витрати ми порівняли з місячною вартістю преміум-підписки на Netflix.

Зустріч має відбутися у штаб-квартирі НАТО у Брюсселі, її очолить голова Військового комітету блоку, адмірал Роб Бауер. До засідання також приєднається генсек Альянсу Єнс Столтенберг.

Очікується, що начальники генштабів обговорять ситуацію на полі бою, подальшу підтримку України з боку НАТО, а також прогрес, досягнутий у реалізації планів, ухвалених на Вільнюському саміті у липні 2023 року.

Крім того, союзники будуть говорити про можливості протиповітряної оборони та оборонний промисловий потенціал.

Нагадаємо, попереднє засідання Ради Україна-НАТО відбулося 19 квітня. Тоді міністри оборони країн-союзників домовилися надати Україні додаткову допомогу у сфері захисту неба від російських атак.

Раніше Єнс Столтенберг закликав союзників прискорити постачання військової підтримки України, наголосивши, що вона ще має шанси на перемогу в повномасштабній війні проти росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: