Атака на Україну: що відомо про наслідки на Черкащині, Київщині, Вінниччині та Івано-Франківщині

Читать на русском
У Черкаській, Вінницькій, Київській та Івано-Франківській областях внаслідок атаки пошкоджені будинки, критична та енергетична інфраструктура.
Фото: ДСНС

На Черкащині сили ППО вночі збили 6 «шахедів» та крилату ракету. Пошкоджено нежитлове приміщення та є влучання по об'єкту енергетичної інфраструктури.

Про це повідомив керівник ОВА Ігор Табурець.

Люди внаслідок нічних обстрілів не постраждали.

«За попередньою інформацією, сили ППО мінуснули 6 «шахедів» противника над областю. Через падіння уламків зазнало руйнацій нежитлове приміщення, також повибивало вікна у приватному домогосподарстві. Крім того, наші захисники збили крилату ракету на Уманщині. У цьому випадку минулось без наслідків. Утім маємо і ракетні влучання по об'єкту енергоінфраструктури», – повідомив він.

Вінницька область уночі була атакована дронами. За інформацією ДСНС, у селі Северинівка Жмеринського району безпілотник упав біля житлового будинку та здетонував. На щастя, ніхто не постраждав.

«Від вибуху вилетіли шибки, пошкоджено саму будівлю, гараж, паркан і газову трубу. Пожежі вдалося запобігти. На щастя, ніхто із мешканців не постраждав. Без електропостачання у населеному пункті залишаються 17 будинків», – повідомили рятувальники.

На Івано-Франківщині окупанти атакували об'єкти критичної інфраструктури. Теж обійшлося без постраждалих.

У Київській області зафіксовано падіння уламків від збитих цілей, повідомили в ОВА: «Так, в одній з територіальних громад внаслідок падіння уламків пошкоджено 2 приватних будинки. В них посічені стіни, вилетіли вікна, пошкоджена покрівля. Вся необхідна допомога вже надається на місцях. В іншій громаді уламками пошкоджено паркан та асфальтовану дорогу».

Нагадаємо, за інформацією Повітряних сил, росія вночі застосувала проти України 99 дронів та ракет різних типів. Командувач Микола Олещук розповів про результати роботи ППО.

Під удар потрапили об'єкти енергетики у Дніпропетровській, Полтавській, Черкаській областях. Відомо про пошкодження теплових та гідроелектростанцій.

Зокрема, у Дніпропетровській області у трьох районах пошкоджено енергетичні об'єкти. Загалом шістьох людей поранено в результаті атаки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: