Італія долучилася до постачань Україні крилатих ракет Storm Shadow

Читать на русском
Італія постачає Україні крилаті ракети Storm Shadow спільно з іншими союзниками. Експерти вважають, що передача відбулася без оголошення.
Фото: mbda-systems.com

Італія постачає Україні крилаті ракети Storm Shadow спільно з Францією та Великою Британією.

Про це заявив міністр оборони Британії Ґрант Шаппс, його слова цитує The Sanday Times.

Далекобійні ракети для України від союзників: спільне та відміннеРакети Storm Shadow, SCALP та Taurus летять зі швидкістю 1000-1100 кілометрів за годину. Ще швидше досягає цілі ATACMS. Докладніше – на інфографіці.

Так, після огляду виробничого майданчика, на якому відбувається збирання та модернізація британських ракет Storm Shadow, глава оборонного відомства зізнався, що Україна отримує ці ракети і від італійського уряду.

«Я вважаю, що Storm Shadow – це надзвичайна зброя. Британія, Франція та Італія готують цю зброю для використання, зокрема в окупованому Криму», — повідомив міністр.

При цьому наголошується, що Рим офіційно не заявляв про передачу Україні крилатих ракет цього типу. Деякі експерти вважають, що передача відбулася без оголошення.

Нагадаємо, нещодавно прем'єр-міністр Британії Ріші Сунак повідомив про надання Україні найбільшого пакету військової допомоги обсягом півмільярда фунтів стерлінгів. Допомога включатиме і ракети Storm Shadow.

Також повідомлялося, що адміністрація президента США Джо Байдена у березні таємно відправила Україні ATACMS великої дальності. У Пентагоні пояснили, що метою надання Києву далекобійних ракет було посилення тиску на російські сили на окупованих територіях України, зокрема у Криму.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: