У Харкові можуть скоротити проміжки без світла у графіках відключень

Читать на русском
У Харкові час без світла хочуть скоротити з 6 до 4 годин на добу, для цього задіяні максимум зусиль.
t.me/ihor_terekhov

У Харкові влада та енергетики посилено працюють над тим, щоб зменшити час без світла для городян у графіках відключень. Але термінів повного відновлення енергетичної інфраструктури немає.

Про це повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов у Telegram.

В Укренерго спрогнозували, коли у Харкові повноцінно відновлять енергопостачанняТочні терміни відновлення енергопостачання у Харкові поки невідомі, але за попередніми даними процес може тривати до 14 днів.

Він розповів, що разом із міністром енергетики Германом Галущенком вони оглянули пошкоджені об'єкти енергосистеми.

«Руйнування значні, і не лише на об'єктах генерації, а й об'єктах передачі електроенергії. Фахівці продовжують аналізувати ситуацію для подальшого розуміння термінів, вартості поновлення, стану обладнання», – повідомив голова ОВА.

За його словами, графіки відключень у Харкові та області поки що продовжують діяти.

«Працюємо над тим, щоб зменшити час без світла до 4 годин на добу. Щодо підключень побутових споживачів, то вийшли на пік наших можливостей», - зазначив він.

Загалом щодо остаточних висновків, термінів чи прогнозів — поки що даних немає.

Як повідомив сьогодні мер міста Ігор Терехов, у Харкові частково відновлено рух тролейбусів: на лінії вийшли 14 тролейбусів на автономному ходу. Вони обслуговують мешканців віддалених районів. Це було необхідно, щоб перенаправити автобуси на інші маршрути.

За даними міськради, курсують тролейбуси: №1, 20, 46, 45, 51, 52 та 53.

Нагадаємо, під час атаки 22 березня у Харкові пошкодили всі підстанції та ТЕЦ-5. У місті виник блекаут. Наразі діють погодинні графіки відключень світла. На відновлення ТЕЦ знадобляться роки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: