У росії заявили про атаку понад 30 українських безпілотників

Читать на русском
Міноборони рф заявило, що у ніч на суботу, 17 лютого, 33 українських безпілотників атакувало територію російської федерації.
Getty Image

В ніч на суботу, 17 лютого, російську федерацію нібито атакували українські безпілотники. Окупанти стверджують про роботу ППО.

Про це йдеться на сторінці Міноборони рф.

Російські НПЗ та нафтобази під ударом дронів: географія атакРосійські НПЗ і нафтобази останні півроку регулярно зазнають атак. Географія ударів – на інфографіці.

«Сьогодні вночі припинено спробу київського режиму здійснити терористичну атаку із застосуванням 33 БпЛА літакового типу по об'єктах на території російської федерації», – йдеться в повідомленні.

Росіяни стверджують, що черговими засобами ППО дрони перехоплено і знищено над територіями таких областей:

  • Бєлгородської – 4 БПЛА,
  • Воронезької – 4 БПЛА,
  • Курської – 1 БПЛА,
  • Брянської – 18 БПЛА,
  • Калузької – 6 БПЛА.

Зокрема, губернатор Бєлгородської області В'ячеслав Гладков написав, що нібито ППО збила 2 безпілотники у Губкінському міському окрузі. За попередніми даними, постраждалих та руйнувань немає.

Губернатори інших областей також повідомили, що постраждалих та руйнувань внаслідок атаки немає.

Однак, за словами губернатора Воронезької області Олександра Гусєва, уламками безпілотника пошкодили дах.

«За уточненими даними МНС, залишками БПЛА пошкоджено дах приватного будинку на Туркменському проїзді у Воронежі. Постраждалих немає», – йдеться у дописі.

Нагадаємо, в російському Бєлгороді вранці 15 лютого було оголошено ракетну небезпеку і пролунали вибухи. В цій атаці, де за даними російських пабліків загинули 5 людей та постраждали ще 18, окупанти звинуватили Україну.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: