ЗСУ вразили понад 20 цілей ворога, окупанти наступають на двох напрямках – Генштаб

Читать на русском
Генштаб опублікував вечірнє зведення за 26 вересня. Українські військові успішно відбили атаки ворога на двох напрямках на сході країни, сумарно протягом доби на фронті відбулося 20 бойових зіткнень.
Фото: Генштаб ЗСУ

Українські військові успішно відбили атаки ворога на двох напрямках на сході країни. Сумарно протягом доби на фронті відбулося 20 бойових зіткнень.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генерального штабу ЗСУ, опублікованому 26 вересня.

За даними військових, протягом доби рашисти намагалися наступати на Авдіївському та Мар'їнському напрямках.

«Часткова» мобілізація путіна рік потому: скількох росіян кинули в м'ясорубку війниМобілізацію в росії було оголошено рік тому. Скільки людей планували призвати та скільки забрали на війну насправді – на інфографіці.

На Авдіївському напрямку наші захисники успішно відбили атаки ворога в районі на південний схід від Північного Донецької області. Противник завдав авіаційного удару біля Авдіївки.

На Мар'їнському напрямку протягом доби наші захисники успішно відбили 9 атак ворога безпосередньо в районі Мар'їнки Донецької області. Противник завдав авіаційного удару неподалік Новомихайлівки Донецької області. Під вогнем оккупантів знаходилося понад 10 населених пунктів.

На Бахмутському напрямку ворог завдав авіаційного удару біля Кліщіївки, Костянтинівки, Північного Донецької області. Під артилерійським та мінометним вогнем опинилися понад 25 населених пунктів. Крім того, противник збільшує щільність мінно-вибухових загороджень.

На Куп'янському напрямку противник завдав авіаційних ударів неподалік Сіньківки та Куп'янська Харківської області, а на Лиманському напрямку авіаційних ударів зазнали Надія, Новоєгорівка Луганської області та Торське, Сіверськ, Спірне Донецької області. Від артилерійських та мінометних обстрілів постраждали понад 18 населених пунктів.

На Запорізькому напрямку ворог завдав авіаційного удару в районі Малої Токмачки Запорізької області. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали близько 20 населених пунктів.

Захист неба України: які системи ППО поставили союзникиСистеми протиповітряної оборони Україні надали загалом близько 15 країн. Які саме – на інфографіці.

На Херсонському напрямку під ворожий артилерійський та мінометний обстріл потрапило близько 10 населених пунктів.

«Водночас Сили оборони України продовжують наступальну операцію на Мелітопольському напрямку, наступальні (штурмові) дії на Бахмутському напрямку, завдають окупаційним військам втрати в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж усієї лінії фронту», – зазначили у Генштабі.

Протягом доби авіація Сил оборони завдала 12 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника, а підрозділи ракетних військ вразили 4 артилерійські засоби, 3 райони зосередження особового складу та військової техніки, пункт управління та 2 склади боєприпасів противника.

Нагадаємо, за останню добу ЗСУ знищили ще приблизно 400 окупантів. Таким чином, загальні втрати російської армії становили 276 тисяч 670 військовослужбовців.

Раніше у ЗСУ розповіли про ситуацію в районі Кліщіївки Донецької області.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: