Зведення Генштабу: ЗСУ відбили атаки росіян на двох напрямках і знищили ворожий ЗРК

Читать на русском
У ЗСУ розповіли про ситуацію на фронтах станом на 574-й день війни. За даними Генштабу, протягом доби на фронті сталося понад 15 бойових зіткнень, найнапруженіша ситуація спостерігається на двох напрямках.
Фото: t.me/V_Zelenskiy_official

Протягом доби на фронті сталося понад 15 бойових зіткнень, найнапруженіша ситуація спостерігається на двох напрямках.

Про це йдеться у зведенні Генерального штабу ЗСУ, опублікованому 20 вересня.

На Бахмутському напрямку Сили оборони успішно відбили атаки росіян у районі на захід від Зайцевого Донецької області. Противник намагався відновити втрачене становище в районі північно-східніше Андріївки Донецької області, успіху не мав.

«Часткова» мобілізація путіна рік потому: скількох росіян кинули в м'ясорубку війниМобілізацію в росії було оголошено рік тому. Скільки людей планували призвати та скільки забрали на війну насправді – на інфографіці.

Крім того, під артилерійським та мінометним вогнем опинилися понад 20 населених пунктів, серед яких Васюківка, Оріхово-Василівка, Іванівське, Дачне, Залізне Донецької області.

На Мар'їнському напрямі протягом доби наші захисники успішно відбили 10 атак ворога в районі Мар'їнки Донецької області. Противник завдав авіаційного удару в районі Красногорівки Донецької області.

На Шахтарському напрямку ворог завдав авіаційного удару в районі населеного пункту Вугледар Донецької області. Під артилерійський та мінометний обстріл окупантів потрапили близько 10 населених пунктів, серед яких Вугледар, Новоукраїнка, Пречистівка, Золота Нива, Благодатне Донецької області.

На Авдіївському напрямку артилерійських та мінометних обстрілів зазнали близько 10 населених пунктів, серед яких Новокалинове, Орлівка, Північне, Першотравневе, Невельське Донецької області.

На Куп'янському та Лиманському напрямках ворог завдав авіаційних ударів біля Невського, Білогорівки Луганської області та Новосадового, Торського, Спірного, Веселого Донецької області, а також обстріляв низку населених пунктів з артилерії.

Скільки звань «Герой України» присвоїв Зеленський за час повномасштабної війниНайбільше звань Герой України Зеленський присвоїв у березні 2022 року. Динаміка під час війни – на інфографіці.

На Запорізькому напрямку противник завдав авіаційного удару біля Роботиного Запорізької області.

«Водночас Сили оборони України продовжують наступальну операцію на Мелітопольському напрямку, наступальні (штурмові) дії на Бахмутському напрямку, завдають окупаційним військам втрати у живій силі та техніці, виснажують ворога», – зазначено у зведенні.

Протягом доби авіація Сил оборони завдала 8 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки рашистів, а підрозділами ракетних військ вразили район зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, зенітно-ракетний комплекс «Стріла-10» та 4 артилерійські засоби противника.

Нагадаємо, російська армія втратила за останню добу приблизно 520 військовослужбовців. З початку повномасштабного вторгнення знищено 273 тисячі 890 окупантів.

Раніше повідомлялося, що ЗСУ завдали удару по командному пункту російського флоту біля Севастополя.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: