Українські військові продовжують наступ на двох напрямках фронту – Генштаб

Читать на русском
Станом на 23 вересня українські військові продовжують наступ на двох напрямках фронту. За останню добу відбулося понад 30 бойових зіткнень.
Генштаб ЗСУ

Станом на 23 вересня українські військові продовжують наступ на двох напрямках фронту. За останню добу відбулося понад 30 бойових зіткнень.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ у Facebook.

За минулу добу, 22 вересня, російські війська завдали 5 ракетних та 49 авіаційних ударів, здійснив 24 обстріли з реактивних систем залпового вогню як по позиціях наших військ, так і по цивільних об’єктах. Під артилерійським вогнем опинилися понад 120 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької та Херсонської областей.

«Сили оборони України продовжують ведення оборони на сході та півдні України, наступальної операції на Мелітопольському напрямку та наступальних дій на Бахмутському напрямку, знищують ворога, крок за кроком звільняють тимчасово окуповані території, закріплюються на досягнутих рубежах», – йдеться у дописі.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка залишається без суттєвих змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах. Проводить активну диверсійну діяльність.

На Бахмутському напрямку Сили оборони успішно відбили атаки в районах Міньківки, Оріхово-Василівки та Григорівки Донецької області. Окупанти намагаються відновити положення в районі Андріївки. ЗСУ своєю чергою атакують південніше Бахмута.

На Авдіївському напрямку українські воїни успішно відбили атаки противника в районах Авдіївки та Сєверного.

На Мар’їнському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії в районі Мар’їнки та Красногорівки.

На Запорізькому напрямку атаки в районах Роботиного та Вербового Запорізької області завершилися для окупантів значними втратами як у живій силі, так і в техніці. Українські захисники продовжують тримати оборону.

На Мелітопольському напрямку Сили оборони продовжують наступальну операцію, продовжують виснажувати ворога.

На Херсонському напрямку Сили оборони продовжують контрбатарейну боротьбу, знищують склади забезпечення та наносять успішне ураження по тилах противника.

Напередодні стало відомо, що у районі Кліщіївки Донецької області тривають тяжкі бої ЗСУ з окупантами. Зокрема, найгарячіше поблизу залізниці, через яку відбувається постачання російських сил.

Додамо, Зеленський у США заявив, що ЗСУ звільнять Бахмут і ще два ключових міста.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: