Зведення Генштабу: росіяни намагалися наступати на чотирьох напрямках, ЗСУ відбили всі атаки

Читать на русском
Українські військові відбили атаки ворога на чотирьох напрямках, найбільше бойових зіткнень сталося в районі Мар'їнки. Про це йдеться у вечірньому зведенні Генерального штабу ЗСУ від 24 вересня.
Фото: Генштаб ЗСУ

Українські військові відбили атаки ворога на чотирьох напрямках, найбільше бойових зіткнень сталося в районі Мар'їнки.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генерального штабу ЗСУ від 24 вересня.

Контрнаступ ЗСУ: протягом літа вдалося звільнити близько 250 кв. км територійУпродовж літа українські військові, за підрахунками Слово і діло, звільнили близько 250 кв. км територій. Докладніше про хід контрнаступу – на інфографіці.

На Куп'янському та Лиманському напрямках противник наступальних дій не вів. Ворог завдав авіаційних ударів біля Чернещини Харківської області, Новоєгорівки та Невської Луганської області, а також Спірного Донецької області.

На Бахмутському напрямку захисники успішно відбили атаки противника в районі на схід від Богданівки та на південний схід від Білої Гори Донецької області. Окупанти намагалися відновити втрачене становище у районі Кліщіївки Донецької області, але успіху не мали. Під артилерійським та мінометним вогнем опинилися понад 10 населених пунктів, у тому числі Богданівка, Іванівське, Кліщіївка, Андріївка, Дружба та Нью-Йорк Донецької області.

На Авдіївському напрямку ворог намагався відновити втрачене становище у районі Авдіївки Донецької області, успіху не мав. Завдав авіаційного удару біля цього населеного пункту.

На Мар'їнському напрямі протягом доби українські захисники успішно відбили 11 атак ворога в районі Мар'їнки Донецької області. Противник завдав авіаційного удару неподалік Новомихайлівки Донецької області. Під вогнем оккупантів знаходилися понад 10 населених пунктів.

На Шахтарському напрямку ворог завдав авіаційних ударів у районах населених пунктів Вугледар, Золота Нива, Урожайне, Старомайорське та Зелене Поле Донецької області. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали близько 10 населених пунктів.

«Часткова» мобілізація путіна рік потому: скількох росіян кинули в м'ясорубку війниМобілізацію в росії було оголошено рік тому. Скільки людей планували призвати та скільки забрали на війну насправді – на інфографіці.

«На Мелітопольському напрямі Сили оборони продовжують наступальну операцію. Наші захисники успішно відбили атаки противника в районі Роботиного Запорізької області. Ворог завдав авіаційних ударів біля Вербового, Малої Токмачки, Роботиного та Новоданилівки Запорізької області», – уточнили у Генштабі.

Протягом доби авіація Сил оборони завдала 8 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника, а ракетники та артилеристи вразили 2 зенітно-ракетні комплекси, 4 артилерійські засоби та склад боєприпасів противника.

Нагадаємо, російські окупанти втратили за минулу добу ще 390 своїх військових, а також 23 артилерійські системи та 7 танків.

Раніше повідомлялося, що ЗСУ прорвали важливий рубіж оборони окупантів біля Вербового.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: