У Франції тривають заворушення, протестувальники випустили із зоопарку тварин

Читать на русском
П'яту добу по всій Франції тривають протести через вбивство 17-річного підлітка поліцейським. Макрон був змушений відкласти запланований візит до Німеччини, щоб урегулювати ситуацію.
Протести у ФранціїФото: Alexis Jumeau/SIPA/AP

У Франції вже п’яту добу тривають протести через вбивство поліцейськими 17-річного підлітка. У Парижі протестувальники відчинили клітки у зоопарку і випустили тварин.

Про це повідомляє CNN.

В суботу у французькому Нантері поховали підлітка алжирського походження, якого на початку цього тижня застрелили поліцейські у передмісті Парижа. Похорон був приватним, навколо мечеті працювала посилена охорона.

Хто і чому страйкує в Європі: найбільші протести початку рокуУ Франції, Німеччині, Британії, Греції, Португалії та інших європейських країнах у 2023 році пройшло кілька масштабних страйків та протестів.

Тим часом загальнонаціональні протести у Франції не вщухають. Так, правоохоронці затримали щонайменше 80 учасників заворушень у Парижі, ще 55 людей були затримані у Марселі, 32 людини – у Ніцці.

Повідомляється, що у Парижі протестувальники пограбували кілька магазинів зброї. Також вони відчинили клітки у зоопарку і випустили тварин. На вулицях міста були помічені зебри, мавпи, коні та леви.

У Марселі були зареєстровані випадки мародерства, хоча, за офіційними повідомленнями, вони були зупинені. 14 людей були затримані під час скоєння крадіжки у торговому центрі. Зазначається, що у ніч на неділю порядок у Франції охороняють 45 тисяч правоохоронців. Аналогічна кількість поліцейських працювала на вулицях французьких міст у попередню ніч, проте заворушень уникнути не вдалося. У меріях Ліона та Марселя запросили навіть підкріплення. У МВС погодилися направити до цих міст поліцейський спецназ, а також броньовані автомобілі та гелікоптери.

Unrest Rocks France Ahead Of Funeral Of Teenager Shot By Police | France Riots LIVE | English NewsCNN-News18

Міністр внутрішніх справ країни Жеральд Дарманін наголосив, що загибель підлітка не може виправдати заворушення та правопорушення. У свою чергу, міністр юстиції Франції Ерік Дюпон-Моретті закликав до «жорстких санкцій» проти бунтівників і сказав, що «справедливість не може бути досягнута шляхом грабунку та розгрому громадських закладів» та нападів на людей.

Також відомо, що через внутрішню ситуацію в країні президент Емманюель Макрон відклав державний візит до Німеччини, який був запланований на 2-4 липня.

Зазначимо, зараз проти офіцера, який зробив фатальний постріл, відкрите офіційне розслідування за навмисне вбивство. Він перебуває під вартою.

Нагадаємо, у четверту ніч заворушень у Франції затримали близько тисячі людей.

Також повідомлялося, що для заспокоєння заворушень у Франції МВС країни направило 45 тисяч правоохоронців.

Також нагадаємо, що взимку та навесні на протести проти ухваленої урядом Франції пенсійної реформи вийшли кілька мільйонів людей.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: