У Польщі вважають протести у Франції свідченням провалу міграційної політики ЄС

Читать на русском
За його словами, нові заворушення у Франції це доказ того, що Польща права у своєму небажанні приймати більше мігрантів з-за меж Європи.
фото: dw.com

Керівник польського Мін’юсту, генеральний прокурор Збігнєв Зьобро заявив, що нинішні заворушення у Франції є доказом того, що Франція провалила міграційну політику. При цьому, він вважає, що Польща права у своєму небажанні приймати більше мігрантів з-за меж Європи.

Про це йдеться у його повідомленні на сторінці в Twitter.

Зьобро констатував, що нічні безлади у французьких містах тривають вже кілька днів. Він вкотре нагадав, що останнім часом Польща не хоче приймати більше неєвропейських мігрантів.

«Це історія про банкрутство міграційної політики і «культурного збагачення», про прогресивний занепад та анархією. За Францією ще Бельгія, Швеція і так далі. Якщо Захід не може прийти до тями, то дайте нам, полякам, зробити правильні висновки. Так – референдуму, ні переміщенню біженців», – заявив Зьобро.

Нагадаємо, протести у Франції спалахнули у зв'язку з розправою поліцейського над 17-річним підлітком, що сталася 27 червня. Співробітник правоохоронних органів вимагав, щоб неповнолітній зупинив машину. Отримавши відмову, поліцейський вистрілив у нього. Наразі правоохоронець перебуває під вартою.

Раніше повідомлялося, що президент Франції Емманюель Макрон звинувачує соцмережі у розпалюванні насильства.

Після четвертої ночі масових заворушень через убивство поліцією підлітка по всій країні затримано майже 1000 осіб.

Також, нагадаємо, навесні у Франції сотні тисяч людей вийшли на протести проти пенсійної реформи.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: