Протести у Франції: в четверту ніч заворушень затримали майже тисячу людей

Читать на русском
Масові протести тривали до ранку суботи, 1 липня, попри оголошену днем раніше заборону на всі масштабні заходи в країні.
Фото: ЕРА/UPG

Міністерство внутрішніх справ Франції повідомило, що після четвертої ночі масових заворушень через убивство поліцією підлітка по всій країні затримані 994 особи.

Про це йдеться у матеріалі CNN.

Як зазначається, протести тривали до ранку суботи, 1 липня, попри оголошену днем раніше заборону на всі масштабні заходи в країні.

«Міністерство внутрішніх справ Франції повідомило, що в суботу 994 людини були затримані після четвертої ночі насильства. Зареєстровано 2 560 пожеж на дорогах загального користування, згоріло 1 350 автомобілів, а також були 234 випадки пошкодження або пожежі в будівлях», - йдеться у повідомленні.

На протидію заворушенням по всій країні відрядили 45 тисяч поліцейських, зокрема спецпризначенців. У п’ятницю ввечері зазнали поранень 79 правоохоронців, на поліцейські і жандармські відділки скоєно 58 нападів.

Нещодавно стало відомо, що на вулиці Франції вийде ще 5 тисяч поліцейських, щоб вгамувати масові протести.

Нагадаємо, протести у Франції спалахнули у зв'язку з розправою поліцейського над 17-річним підлітком, що сталася 27 червня. Співробітник правоохоронних органів вимагав, щоб неповнолітній зупинив машину. Отримавши відмову, поліцейський вистрілив у нього. Наразі правоохоронець перебуває під вартою.

Раніше повідомлялося, що президент Франції Емманюель Макрон звинувачує соцмережі у розпалюванні насильства.

Також, нагадаємо, навесні у Франції сотні тисяч людей вийшли на протести проти пенсійної реформи.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: