Заворушення у Франції: Макрон звинувачує соцмережі в розпалюванні насильства

Читать на русском
Макрон закликав соцмережі допомогти покласти край зіткненням, які спалахнули через вбивство 17-річного підлітка.
Президент Франції Емманюель МакронФото: 24tv.ua

На тлі масштабних заворушень, спричинених загибеллю 17-річного підлітка від рук поліцейського, президент Франції Емманюель Макрон закликав соціальні мережі до більшої відповідальності.

Про це повідомляє Politico.

Після кризового засідання уряду, яке відбулося у п’ятницю вдень, Емманюель Макрон заявив, що «насильницькі зібрання», пов’язані із загибеллю 17-річного підлітка, та «своєрідна імітація насильства» організовувались у соціальних мережах.

Президент звинуватив молодь, яка брала участь у заворушеннях, у «відірваності від реальності» та зловживанні відеоіграми.

Крім того, згідно з дослідженням французького телеканалу BFMTV, деякі соцмережі, наприклад TikTok, просували відео з хештегами, пов’язаними з насильницькими акціями, а в поліції підтвердили, що протести координувались через месенджери штибу WhatsApp і Telegram.

Тому Макрон звернувся до технологічних компаній із закликом видаляти насильницький контент і надати правоохоронним органам інформацію про протестувальників, які використовують соціальні мережі для розпалювання заворушень.

«Я сподіваюсь на відповідальність цих платформ», – сказав Макрон.

У п'ятницю увечері представники французького уряду мали зустрітись із представниками соціальних мереж і закликати останніх до співпраці.

Зазначимо, масові заворушення у Франції почалися після вбивства поліцейським 17-річного водія Mercedes-Benz, який відмовився виконати вимоги правоохоронців. 27 червня юнак на ім'я Наель нібито не виконав наказ поліції зупинити його автомобіль в передмісті Парижа. Лише у ніч на 29 червня було спалено кілька десятків поліцейських машин.

Протестувальники підпалювали комісаріати, будівлі адміністративних органів, навчальні заклади.

Для припинення заворушень у деяких містах Франції на вулиці вивели загони спецназу, застосовується бронетехніка та гелікоптери. Уряд залучив 40 тисяч правоохоронців до боротьби із заворушеннями.

Нагадаємо, у Франції третю ніч тривають заворушення, затримано кілька сотень людей.

Також у Франції 20-річний юнак здійснив замах на Макрона.

Раніше у Франції відбувалися пенсійні протести, які супроводжувалися підпалом будівель та зіткненнями мітингувальників із поліцією.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: