У Франції третю ніч тривають заворушення, затримано кілька сотень людей

Читать на русском
У Франції знову пройшли протести, які переросли у заворушення. У Парижі та по всій країні затримано понад 600 осіб, зафіксовано підпали та мародерство.
Reuters

У Франції вже третю ніч поспіль тривають заворушення, які спалахнули після вбивства у передмісті Парижа 17-річного юнака. Цієї ночі у столиці та по всій країні було затримано понад 600 людей.

Про це повідомляють BBC та Le Figaro.

Хто і чому страйкує в Європі: найбільші протести початку рокуУ Франції, Німеччині, Британії, Греції, Португалії та інших європейських країнах у 2023 році пройшло кілька масштабних страйків та протестів.

Зазначимо, протести у Франції почалися після того, як поліцейські застрелили 17-річного алжирця за походженням Наеля. Його зупинив патруль за порушення правил дорожнього руху, після того, як він спробував поїхати, поліцейські застрелили його.

Дві ночі поспіль у країні тривали протести, минулої ночі вони переросли в заворушення та сутички з поліцією.

Повідомляється, що у деяких районах було припинено роботу громадського транспорту. Найбільш серйозною ситуація була в паризькому передмісті Нантер, де проживав Ноель: протестувальники розгромили супермаркет, офісні будівлі і підпалили банк.

У Монтреї учасники протестів, озброєні палицями, розгромили аптеку, Макдональдс, банкомат та магазини. У східному передмісті столиці Кліші-су-Буа було підпалено вхід до Ратуші.

У Марселі вандалізму зазнала бібліотека, а поліція застосувала сльозогінний газ для розгону до 150 осіб, які намагалися звести барикади.

У самому Парижі учасники заворушень розбивали вітрини магазинів, зафіксовано також випадки мародерства.

За даними поліції, по всій країні заарештовано щонайменше 667 осіб – більшості з них від 14 до 18 років.

Нагадаємо, у Франції відносно нещодавно вже була хвиля протестів – через скандальний закон про підвищення пенсійного віку. У протестах брали участь кількасот тисяч людей.

Учасники акцій також підпалювали ратуші та поліцейські дільниці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: