Американська розвідка підтверджує затримання генерала Суровікіна – NYT

Читать на русском
Американська розвідка, попередньо, підтверджує затримання в росії генерала Суровікіна, який міг бути причетний до бунту вагнерівців.
Фото: міноборони рф

Американська розвідка підтверджує, що російського генерала Сергія Суровікіна затримали за підозрою в причетності до заколоту ПВК «Вагнер».

Про це The New York Times розповіли американські чиновники, знайомі із розвідданими.

Герасимов зник з медійного простору рф слідом за Суровікіним – ReutersЗа даними журналістів, російський генерал ще не з'являвся ні на публіці, ні на державному телебаченні після бунту вагнерівців.

Проте статус Суровікіна залишається невідомим. За словами співрозмовників видання, додаткової інформації про російського генерала немає, а звіти розвідки не є остаточними.

Чиновники США додали, що невідомо, чи був Суровікін офіційно заарештований, чи просто затриманий для допиту.

Нагадаємо, за інформацією західної розвідки, Суровікін міг наперед знати про плани Євгена Пригожина підняти повстання проти російського військового керівництва.

Пізніше російські джерела повідомили, що генерал ще з 25 червня перебуває у СІЗО. Проте деякі ЗМІ писали, що його допитали та відпустили.

За інформацією Financial Times, Суровікін все ж таки затриманий, проте залишається незрозумілим, чи пред'явлено йому звинувачення у змові, чи його затримано просто для допиту.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: