ФСБ і Суровікін закликали Пригожина та його найманців «зупинитися»

Читать на русском
У ФСБ рф звинувачують власника ПВК Вагнер Євгена Пригожина у закликах до громадянського конфлікту, а також звернулись до найманців з проханням затримати його.
Фото: censor.net

Федеральна служба безпеки РФ закликала бойовиків ПВК «Вагнер» не виконувати накази Євгена Пригожина і затримати його. Крім того, генерал Сергій Суровікін у відеозверненні закликав найманців «зупинитися».

Про це повідомляють російські ЗМІ.

«Закликаємо бійців ПВК не робити непоправної помилки, припинити будь-які силові дії проти російського народу, не виконувати злочинні та зрадницькі накази Пригожина, вжити заходів для його затримання», – йдеться у зверненні ФСБ.

«Шойгу! Герасимов! Де боєприпаси?»: як розвиється конфлікт Пригожина з російським міноборониЄвген Пригожин, ватажок злочинного угруповання, яке там називають приватною військовою компанією, ще у грудні 2022 року вступив у публічне протистояння з російським міноборони. Як розвивався конфлікт – на інфографіці.

Також до «вагнерівців» звернувся генерал Суровікін.

«Щойно за наказом керівництва Міністерства оборони я прибув з передової, де наші війська б'ються з противником на смерть із переважаючими силами противника, зазнають втрат, але стоять на своїх позиціях.

Я звертаюся до керівництва, командирів і бійців ПВК «Вагнера». Ми разом із вами воювали, несли втрати, разом перемагали. Ми однієї крові, ми воїни.

Я закликаю зупинитися, противник тільки й чекає, коли у нас загостриться внутрішньополітична обстановка. Не можна грати йому на руку. Поки не пізно, потрібно підкоритися волі і наказу всенародно обраного президента рф, зупинити колони, повернути їх у пункти постійної дислокації. Вирішити всі проблеми тільки мирним шляхом під керівництвом верховного головнокомандувача Збройних сил рф», – сказав він.

Нагадаємо, що ввечері 23 червня Пригожин заявив, що армія рф обстріляла позиції «Вагнера», вбивши «величезну кількість солдатів». У відповідь на це він пообіцяв помститися та вирушити разом з 25 тисячами солдатів «розбиратися з беззаконням в армії».

В Москві та Ростові силовиків підняли по тривозі, в містах введено план «Фортеця», також на дорогах будуються блокпости.

Також ФСБ рф порушила кримінальну справу за фактом заклику до збройного заколоту.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: