Російського генерала Суровікіна затримали через бунт Пригожина – FT

Читать на русском
Проте зараз залишається незрозумілим, чи генерала було звинувачено у змові чи просто затримано для допиту.
Getty Images

Російського генерала Сергія Суровікіна затримали після невдалого заколоту найманців Євгена Пригожина. Його підозрюють в тому, що він обрав сторону керівника «вагнерівців» під час бунту.

Про це повідомляє видання Financial Times.

«Від Суровікіна, високопоставленого російського генерала, який, як відомо, мав добрі стосунки з власником ПВК «Вагнера» Євгеном Пригожиним, не було жодних повідомлень протягом кількох днів. Його затримали», - пише видання, посилаючись на трьох осіб, ознайомлених зі справою.

При цьому, досі залишається незрозумілим, чи Суровікіну висунули звинувачення в участі в бунті під проводом Пригожина в суботу, чи просто затримали для допиту.

Як пише видання, члени московської еліти заявили, що диктатор путін розпочав операцію з очищення верхівки служб безпеки. Оскільки диктатор намагається придушити спротив критиків, відновити порядок і свій авторитет після першої спроби державного перевороту в росії за останні три десятиліття.

«Путін знав про плани заздалегідь, як ми розуміємо, і тому міг до певної міри підготуватися. Він міг побачити, хто що робив того дня. І зараз займається чисткою», - сказав виданню західний урядовець.

Як зазначає чиновник, він вважає, що Суровікін був затриманий, додавши, що «буде більше людей, яких теж це спіткає».

Нагадаємо, вчора ввечері ми повідомляли, що Суровікіна заарештовано, він перебуває у СІЗО.

Як відомо, Суровікін та інші російські генерали могли знати про плани Пригожина влаштувати заколот.

Раніше ФСБ та Суровікін закликали Пригожина та його найманців «зупинитися», було опубліковано відповідне відеозвернення Суровікіна.

Також повідомлялося, що спецслужби росії могли знати про плани Пригожина і, ймовірно, сподівалися на успіх заколоту.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: