Київ був і залишається метою агресора, але захищений тепер набагато краще – Кличко

Читать на русском
Кличко заявив, що Київ залишається метою агресора, але захищений набагато краще – передбачені різні, навіть найгірші сценарії.
vechirniy.kyiv.ua

Мер Віталій Кличко вважає, що Київ був і залишається метою росіян. Але, за його словами, столиця захищена набагато краще, ніж рік і навіть місяць тому.

Кличко розповів про це в інтерв'ю «Голосу Америки».

Битва за Київ: як українська армія зламала хребет російському наступу на столицюЯк українські військові не пропустили російських окупантів до Києва та зламали плани Кремля – у матеріалі Слово і діло

«Київ був і залишається метою агресора. Київ – це серце. Київ – це столиця. І тому ми робимо все для того, щоб передбачити різні сценарії, навіть найгірший сценарій, для того, щоб, якщо хтось зможе і захоче, зможе – це велике питання, захоче знову атакувати Київ, для того, щоб йому дати по зубам, так можна такою мовою сказати», – сказав мер.

Він зазначив, що Київ зараз захищений набагато краще, ніж місяць тому, півроку тому і тим більше, ніж рік тому.

«Зараз система контролю, система блокпостів, сучасне озброєння, і вже у нас Збройні сили набагато міцніші, ніж рік тому. Підготовлені, озброєні, а також розроблена більш детальна програма захисту Києва від агресії», – підкреслив Кличко.

За час повномасштабної війни, за його інформацією, у Києві внаслідок обстрілів загинули 162 особи, зокрема п'ятеро дітей. Крім того, зруйновано близько 800 будівель, 417 із яких – житлові.

Нагадаємо, глава української розвідки Кирило Буданов упевнений, що росія не має наміру повторно атакувати Київ.

Про початковий план росіян із захоплення столиці раніше розповіли у Міністерстві оборони.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: