Це удар у спину. В Раді відповіли Польщі на заборону «бандерівської ідеології»

Читать на русском
Польський закон про заборону «бандерівської ідеології» є радикальним антиукраїнським кроком і наругою над історичною правдою.

Польський закон про заборону «бандерівської ідеології» є радикальним антиукраїнським кроком і наругою над історичною правдою.

Про це йдеться в зверненні співголів депутатської групи у Верховній Раді України з міжпарламентських зв'язків з Польщею Оксани Юринець та Миколи Княжицького, пише «Слово і Діло».

«Антибандерівський» закон: на кого не діє та в чому особливості польської заборониЗагострення між Польщею та Україною не згасає. Цього разу у Варшаві хочуть ухвалити антибандерівський закон, який передбачає штрафи та тюремне ув'язненя до 3 років. Оцінили ситуацію експерти.

«Це приниження гідності української нації, наруга над історичною правдою і заперечення більш ніж сорокарічної роботи над примиренням між нашими народами», - йдеться в заяві.

Українські депутати відзначили, що застосування терміна «українські націоналісти» для позначення тих, хто скоїв злочини проти поляків, є неприпустимим. На їхнє переконання, згадка національності фактично означає, що польський парламент називає український народ «нацією злочинців і колабораціоністів з Третім рейхом».

«Під час війни України з Росією це рішення розцінюємо як удар в спину. Він тим більш болючий, оскільки його завдав сусід, з яким нас пов'язує стратегічне партнерство і взаємна симпатія між мільйонами українців і поляків», - заявили нардепи.

Раніше міністр закордонних справ Павло Клімкін відповів на зміни в «бандерівський закон».

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: