Стало відомо, коли депутати заслухають керівництво НАБУ

Читать на русском
На першому пленарному тижні після Нового Року потрібно знову запросити керівників НАБУ до парламенту.

Після новорічних свят Верховна Рада повернеться до вивчення взаємовідносин між НАБУ та іншими правоохоронними органами.

Про це «Слову і Ділу» розповів народний депутат від фракції «Блоку Петра Порошенка» Олександр Бригинець.

МВФ: незалежність НАБУ та САП не можна скасуватиГлава Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард закликала владу України забезпечити незалежність Національного антикорупційного бюро та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Зокрема, за його словами, парламент усе ж таки заслухає керівництво НАБУ, оскільки таке рішення вже ухвалили раніше.

«Можливо, вже на першому пленарному тижні після Нового Року потрібно знову запросити керівників НАБУ до парламенту, заслухати та почути їхні пропозиції, щоб виходити на якісь конкретні речі. Маю на увазі зміни до законів. Бо можна запросити й просто поговорити. Але доцільніше, коли така розмова допоможе НАБУ краще боротися з корупцією», – сказав Бригинець.

Нагадаємо, Верховна Рада в грудні ухвалила рішення заслухати керівників правоохоронних органів щодо конфлікту між антикорупційними органами – НАБУ та НАЗК та окремих конфліктних ситуацій між НАБУ, ГПУ та СБУ. Ініціативу викликати до Верховної Ради керівників НАБУ, САП, ГПУ та СБУ, щоб вони відзвітували щодо подій навколо першого заступника голови ДМС Діни Пімахової та агентів НАБУ, висунув лідер фракції БПП Артур Герасимов.

Керівники силових структур були запрошені відзвітувати в парламенті 5 грудня. Однак виступили у Верховній Раді лише генпрокурор Юрій Луценко та голова СБУ Василь Грицак. Керівники НАБУ та САП не змогли відзвітувати, оскільки були у відрядженні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: