В Швейцарії проголосували за заборону на будівництво нових АЕС

Читать на русском
Більшість жителів Швейцарії підтримали Енергетичну стратегію-2050, згідно з якою нові атомні електростанції більше не будуть будуватися в країні.

Жителі Швейцарії проголосували на референдумі за заборону на будівництво нових АЕС на користь поновлюваних джерел енергії.

Про це свідчать попередні дані всенародного голосування, що відбулося в неділю, передає «Слово і Діло».

Швейцарський суд остаточно підтвердив недопуск росіян до ПаралімпіадиШвейцарський федеральний суд в Лозанні виключив Росію з Міжнародного паралімпійського комітету.

За даними ЗМІ, 58,5% жителів Швейцарії підтримали «Енергетичну стратегію-2050», згідно з якою нові атомні електростанції більше не будуть будуватися в країні. З цього питання не вимагалося отримання кантонського більшості.

Згідно схваленої стратегії, уряд Швейцарії тепер буде також підтримувати розробку відновлюваних джерел енергії для використання її замість атомної.

Крім цього, запланована програма по скороченню споживання енергії за рахунок впровадження нових енергетичних стандартів, а також податкових привілеїв для тих, хто займається енергетичними інноваціями.

Громадяни Швейцарії вже другий раз голосують за питання національної енергетичної стратегії. У листопаді 2016 вони проголосували за те, що діючі швейцарські АЕС повинні працювати далі, до кінця терміну своєї служби.

Раніше, у Швейцарії заперечували наявність заморожених активів сина Януковича.

Нагадаємо, громадяни Швейцарії підтримали спрощення отримання громадянства.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: