Мін'юст США оштрафував швейцарський банк на $5 мільярдів

Читать на русском
Міністерство юстиції США оштрафувало великий швейцарський банк Credit Suisse на 5 мільярдів доларів.

Міністерство юстиції США оштрафувало великий швейцарський банк Credit Suisse на 5 мільярдів доларів за порушення при торгівлі іпотечними паперами.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Капітал».

Як уточнюється, банк виплатить цивільно-правове грошове стягнення в розмірі $2,48 млрд, ще $ 2,8 млрд отримають постраждалі споживачі. Відзначається, також що дана угода позбавить банк від можливих цивільних позовів з боку Мін'юсту.

«Сьогоднішня угода підкреслює, що міністерство юстиції буде притягати до відповідальності установи, відповідальні за фінансову кризу 2008 року. Credit Suisse зробив помилкові і безвідповідальні заяви про іпотечні цінні папери, що призвело до втрати мільярдів доларів і негативно позначилося на житті простих американців», - заявила генеральний прокурор Лоретта Лінч.

В ході розслідування Мін'юсту були виявлені порушення банку при торгівлі іпотечними паперами в 2005-2007 роках. Зокрема, банк надавав інвесторам неправдиву інформацію по іпотечних паперів. На думку американської влади, ці порушення стали однією з причин світової фінансової кризи в 2008 році.

Нагадаємо, міністерство юстиції США оштрафувало рейтингове агентство Moody's на суму понад $860 мільйонів за публікацію неправдивих рейтингів цінних паперів на ринку американської нерухомості в 2008 році.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: