Україна наростила виробництво електроенергії незважаючи на зупинку п'яти ТЕС – Насалик

Читать на русском
В Україні, незважаючи на зупинку п'яти теплових електростанцій вдалося наростити обсяги виробництва електроенергії.

Україна наростила виробництво електроенергії на 4 мільярди кВт/год завдяки АЕС і ГЕС.

Про це сьогодні, 26 квітня, на засіданні уряду заявив глава Міненерговугілля Ігор Насалик, передає «Слово і Діло».

За його словами, в Україні, незважаючи на зупинку п'яти теплових електростанцій вдалося наростити обсяги виробництва електроенергії.

«У 2017 році відбулося зростання майже на 4 з гаком мільярда кВт/год. 75% електроенергії у нас споживає промисловість. Різницю ми покриваємо виключно за рахунок атомної промисловості (плюс 4 млрд кВт/ч) і 2 мільярди кВт/год - гідроелектростанцій», - сказав міністр.

«До того ж виробництво електроенергії тепловими електростанціями зменшилася майже на 1 млрд кВт/год. Саме така схема розподілу дала змогу зупинити п'ять ТЕС, що працюють на антрацитовій групі вугілля. Сьогодні працюють тільки два блоки Луганської ТЕС», - додав Насалик.

Міністр упевнений, що енергетична система України готова реагувати на будь-які виклики.

Насалик розповів, чому не був сформований держрезерв вугілляГлава Міненерго Ігор Насалик заявив про відсутність проблем з поставками вугілля до блокади Донбасу.

«Об'єднана енергетична система України зразка квітня 2017 і зразка 2016 року - це абсолютно різні енергосистеми. На сьогодні об'єднана енергетична система України має зовсім інші функціональні технічні можливості і готова реагувати на будь-які стресові ситуації, які відбуваються в державі не по її волі, зокрема через блокаду Донбасу», - сказав Насалик.

Міністр додав, що цьогоріч розпочнеться будівництво 4-го енергоблоку Дніпровської АЕС, а два блоки Зміївської ТЕС будуть повністю переорієнтовані на газову групу вугілля. За результатами цього року в міністерстві навіть планують профіцит вугілля газової групи.

Раніше було названо умову відновлення електропостачання в ОРЛО.

Нагадаємо, міністр енергетики та вугільної промисловості України Ігор Насалик розповів про зміни в електробалансі України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: