Насалик розповів про зміни в електробалансі України

Читать на русском
Міністр енергетики нагадав, що в рамках надзвичайних заходів скорочений мінімальний склад працюючого устаткування ГК ТЕС з 300 МВт до 700 МВт, що було компенсовано потужностями АЕС.

Міністр енергетики та вугільної промисловості України Ігор Насалик не бачить підстав для перегляду прогнозного балансу електроенергії на 2017 рік.

Про це він заявив на зустрічі з громадськістю в четвер, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Немає підстав для перегляду річного балансу... Якщо зараз частка АЕС у нас збільшилася до 59%, то в червні таких можливостей не буде, ми там «сядемо» на 50% атомної. За роком ми вийдемо на ті ж 53% (частка АЕС у загальному виробітку, закладена в прогнозний річний баланс – Ред.)», – сказав він.

Міністр нагадав, що в рамках надзвичайних заходів скорочений мінімальний склад працюючого устаткування ГК ТЕС із 300 МВт до 700 МВт. Однак замістити цей обсяг за рахунок АЕС вдалося лише тому, що, згідно з графіком ремонту блоків, на даний час були профіцитні потужності.

«У червні цього профіциту у нас не буде – і ми все одно повинні будемо виходити на тепловиків (збільшувати частку ТЕС – Ред.)», – уточнив він.

Міненерговугілля вирішило маневрувати ядерними блоками українських АЕСНадзвичайні заходи на ринку електроенергії передбачають перехід блоків атомних електростанцій на роботу в режимі тижневого маневрування.

Річний прогнозний баланс на 2017 рік передбачає частку АЕС у загальній структурі виробництва на рівні 52,77%.

Раніше міністр заявляв, що атомна генерація в загальному проектному балансі виробництва електроенергії в березні 2017 року становитиме 59%.

Як повідомлялося, частка атомної генерації в загальному енергобалансі України станом на 18-19 лютого досягла 62%.

«Слово і Діло» зафіксувало 22 обіцянки міністра енергетики та вугільної промисловості України Ігоря Насалика, 2 з яких він виконав. Коефіцієнт його відповідальності складає 9%. Із повним переліком обіцянок Насалика можна ознайомитися на його сторінці.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: