Сьогодні місія ОБСЄ повернеться на Донбас

Читать на русском
Спостерігачі ОБСЄ у вівторок, 25 квітня, відновлять свою роботу на Донбасі з певними заходами безпеки для працівників місії.

Спостерігачі ОБСЄ 25 квітня відновлять свою роботу на Донбасі.

Про це заявив перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Олександр Хуг, передає «Слово і Діло».

Порошенко відреагував на підрив машини ОБСЄ на ДонбасіПетро Порошенко засудив перешкоджання бойовиками ОРДЛО здійснення роботи моніторингової місії ОБСЄ на Донбасі.

«Можемо підтвердити, що вчора (23 квітня - ред.) після інциденту всі патрулі місії були відкликані на бази. Сьогодні (24 квітня - ред.) всі наші патрулі були відкликані, однак завтра (25 квітня - ред) ми відновимо свою роботу і повернемося до нормальної роботи, коли зробимо аналіз ситуації, того, що сталося», - запевнив Хуг.

Він додав, що 25 квітня буде відновлена робота з «певними заходами безпеки для працівників місії».

За словами Хуга, наразі моніторинг здійснюється за допомогою камер з місця інциденту, а також з 12 локацій, де перебувають спостерігачі.

Нагадаємо, 23 квітня автомобіль Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ підірвався на протитанковій міні на ділянці автодороги Знам'янка – Пришиб (Слов'яносербський район непідконтрольної Україні території Луганської області), в результаті чого один співробітник місії загинув (громадянин США) і двоє отримали поранення (громадянка ФРН і громадянин Чехії).

Відкрито кримінальне провадження за статтею «Терористичний акт, що призвів до загибелі людини».

Вчора повідомлялося, що місія ОБСЄ припинила роботу патрулів на Донбасі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: