Місія ОБСЄ припинила роботу патрулів на Донбасі

Читать на русском
СММ ОБСЄ скасувала всі патрулі на тимчасово-окупованих територіях Донбасу після підриву автомобіля місії в Луганській області.

СММ ОБСЄ скасувала всі патрулі на тимчасово-окупованих територіях Донбасу після підриву автомобіля місії в Луганській області.

Про це заявив заступник голови СММ Олександр Хуг на брифінгу, пише «Слово і Діло».

Вчора вранці патруль місії ОБСЄ підірвався на міні в селі Пришиб, підконтрольному ЛНР. Загинув громадянин США, ще двоє - громадяни Німеччини і Чехії - отримали поранення. Це перша смерть серед спостерігачів за весь час конфлікту на Донбасі.

«Після інциденту всі патрулі були повернуті на бази. Сьогодні переважна більшість, якщо не всі наші патрулі були скасовані», - сказав Хуг.

Водночас він зазначив, що робота патрулів буде у вівторок частково відновлена.

«Завтра ми частково відновимо роботу і повернемося до нормальної роботи, коли з'ясуємо всі обставини інциденту. Зараз моніторинг ситуації здійснюється через камери, а також з 12 локацій, в яких знаходяться наші спостерігачі», - пояснив Хуг.

Нагадаємо, що на думку глави Ради національної безпеки і оборони Олександра Турчинова, відповідальність за загибель спостерігача місії ОБСЄ лежить на військово-політичному керівництві Російської Федерації.

А бойовики підконтрольних Росії «ДНР» і «ЛНР» вкотре виступили проти введення на Донбас збройних міжнародних миротворчих сил.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: